Golf Tour

Bane review af 4 golfspillere i deres bedste alder med hcp fra 13,7 til 19,0

Vi har tilbragt en dejlig uge i Østrig i lejlighed på Hotel Sonnenwende i Bad Gastein. Lejligheden er flot indrettet og utroelig indbydende. Vi har haft en fantastisk ”Golfuge” og her er en lille beskrivelse af de baner vi har besøgt.  
 

GOLFKLUB GASTEIN  ******

5 min. Kørsel fra Sonnenwende

Ved første øjekast ligner Gastein Golfklub en flad og kedelig frem og tilbage bane i bunden  af dalen, men når først man får gået de 6 min . ud til hul 1 ændrer banen fuldstændig karakter og bølger op og ned i landskabet med mange fantastiske og udfordrerne huller og den ene fantastiske udsigt efter den anden.

Banen er i en fantastisk stand og en oplevelse at spille og kan kun anbefales. Ingen af os fire mindes at have spillet en bane med bedre fairways og greens.
 

GOLFKLUB RADSTAD  ****

73 km ca. 1 times kørsel

Radstad skulle spilles fordi det efter signede er den eneste golfbane med egen gondollift.

Banen er ikke i samme stand som Gastein men har to spektakulære huller som nås med ovennævnte gondollift. Hul 12 et kort par 3 hul hvor man slår ned til en meget lille green omgivet af bunkers og der efter hul 13 hvor udslaget ligger 82m over green hvor man slår bolden ud og den flyver og flyver.

Resten af banen har bl.a. et par 4 hul på 435m og et hul par 5 hul på 574m, begge huller dog ned af bakke. Banen er afvekslende men meget kuperet og det anbefales af leje en vogn hvis man ikke er i fysisk god form.
 

GOLFKLUB GOLDEGG *****

28 km ca. 30 min.

Endnu en flot og afvekslende bane der er meget udfordrende og ikke kan anbefales til begyndere. Banen indeholder mange snævre og skrå fairways hvor der stilles store krav til præcision fra tee.

Banen ligger i et fantastisk område hvor man kommer vidt omkring og føler at man er alene på banen pga. hullernes forløb.  En kuperet bane der stiller krav til konditionen.

Igen en bane med flotte fairways og greens der er bløde at slå fra og tager godt i mod de lange indspil.
 

GOLFKLUB ZELL AM SEE – KAPRUN *****

49 km. ca. 45 min.

Anlægget råder over 2 golfbane hvor vi spillede Schmittenhöhe som er Champion banen.

Banen en klassisk parkbane med brede fairways og store greens hullerne hører generelt til de længere hvilket også fremgår af banens længde på 5980m fra gul og 6262m fra hvid, bl.a. et par 3 hul på 212.

Banen er i god stand, gode fairways og hurtige greens der også tager godt i mod indspil.
En bane der lægger op til at tage de store våben frem, men der skal også tænkes da der er velplacerede forhindringer bl.a. en del søer der skal forceres.
 

GOLFKLUB URSLAUTAL*****

54 km ca. 1 time

En højt liggende og godt afvekslende bane. Den kan spilles af stort set alle, hvilket ikke betyder den er nem, men der er altid mulighed for at spille sikkert. Der er mange gode doglegs hvor et godt slag kan belønnes hvis man tør.

Banen ligger mellem høje bjerge og uanset hvor man kikker er der en fantastisk udsigt til dem. Selvom banen ligger højt kan man ikke klage over fairways hvor græsset er godt og tykt og greens hurtige og tager godt imod.
 

Alle golfbaner har været en oplevelse på hver deres måde og standarden ligger over den man finder på danske baner, greenfee ligger dog også i den høje ende fra 65 til 72 EUR. Man kan med fordel købe et Golf-Alpin kort hvor man kan få 3 greenfee til 180 EUR eller 5 greenfee til 280. Kortet købes i alle de tilknyttede klubber i alt 31 se www.golf-alpin.com

Det kan på det kraftigste anbefales at huske kameraet da man konstant betages af den fantastiske natur.

Golfklub Urslautal